Näin hyödynnät teknologiaa hiihtoharrastuksessa

Maastohiihto on upea ja pitkät perinteet omaava urheilulaji, joka on etenkin meillä Suomessa noussut jälleen suureen suosioon kaikenikäisten liikkujien keskuudessa. Vaikka maastohiihto lajina itsessään on muuttunut melko vähän vuosien mittaan, on hiihtoa harrastavilla nyt käytössään huomattavasti laadukkaammat ja monikäyttöisemmät varusteet kuin ennen.

Jo itse hiihtovälineet suksia, monoja ja voiteita myöten ovat valovuosien päässä takavuosien tuotteista, joka tekee hiihtämisestä ja suksien huoltamisesta monin verroin miellyttävämpää. Sen lisäksi myös hiihdon tukena on mahdollista käyttää monipuolisesti erilaisia teknologioita, jotka tuovat harjoitteluun ja harrastamiseen uusia ulottuvuuksia. Markkinoille on ilmestynyt rutkasti uutta urheiluteknologiaa, mutta etenkään silloin tällöin hiihtoa harrastavan ei kannata törsätä suotta rahaa ammattilaisille suunnattuihin välineisiin.

Esimerkiksi Applelta löytyy paljon hyviä laitteita, jotka soveltuvat monipuolisesti hyödynnettäviksi myös hiihtoharrastuksessa. Vieläkin edullisemmin käyttökelpoisia Applen tuotteita löytyy tehdashuollettuina, josta mResell on yksi hyvä esimerkki.Seuraavaksi esitellään muutamia eri keinoja, joilla teknologiaa voidaan hyödyntää maastohiihtoa harrastettaessa.

Merkitse hiihdetty reitti

Satelliittipaikannukseen perustuvan GPS-järjestelmän saapuminen sovelluksiin on mullistanut monen aktiiviliikkujan elämän. Myös hiihtopiireissä se on yksi suosituimmista ja yleisimmistä teknologioista, jota käyttävät vuosittain miljoonat hiihtäjät maailman hiihtoladuilla. Sen lisäksi että GPS:n avulla voi seurata kätevästi itse hiihtämiään reittejä, se kertoo hiihtäjälle myös esimerkiksi hiihtonopeuden. Sijaintia hyödyntävistä sovelluksista on ollut paljon apua myös tilanteissa, joissa hiihtäjä on epähuomiossa eksynyt ladulta ja kadottanut suuntavaistonsa.Omaa liikkumistaan hiihtoladuilla voi seurata näppärästi esimerkiksi Apple Watchin tai iPhonen avulla. Mikäli pakkanen äityy kuitenkin erityisen kireäksi, kannattaa laite muistaa pitää riittävän lämpimänä, jotta sen akku kestää hiihtosuorituksen ajan.

Seuraa elintoimintoja Apple Watchin avulla

Tyylikäs ja samanaikaisesti käytännöllinen Apple Watch on yksi kaikkien aikojen suosituimmista urheilukelloista. Apple Watch tunnistaa jopa 80 eri liikuntalajia, joihin lukeutuvat muun muassa voimaharjoittelu, juoksu, pyöräily ja nyrkkeily. Etenkin älykellon uudemmat versiot ovat toiminnoiltaan todella monipuolisia ja soveltuvat milteinpä minkä tahansa liikuntalajin harrastajille — myös hiihtoon.


Monet hiihtäjätkin valitsevat käyttöönsä Apple Watchin, sillä kyseessä on ajastin, sykemittari, askel- ja etäisyysmittari ja paljon muutakin yhdessä paketissa. Sen avulla voi mitata esimerkiksi omaa unensaantiaan hiihtosuoritusta edeltävänä yönä tai veren happisaturaatiota hiihdon aikana. Vaikka Apple Watch on hinnaltaan melko korkea, on se monipuolisuutensa ansiosta lähes kaikkien käyttäjien mielestä hintansa väärti hankinta urheiluun.Tutustu hiihtolatuihin verkossa

Netti on pullollaan hyödyllisiä vinkkejä hiihtämiseen liittyen. Monet innokkaat hiihtoharrastajat jakavat myös auliisti verkossa vinkkejä, suosituksia ja uutisia koskien esimerkiksi hiihtolatuja ja niiden kuntoa. Oli käytössä sitten Mac-tietokone, iPad tai iPhone, pääsee jo muutamalla napsautuksella vierailemaan erilaisilla hiihtoaiheisilla keskustelufoorumeilla, joilta saa kaiken tarvitsemansa tiedon ja uusia ideoita harrastamiseen.

Jos omat lähiladut alkavat tuntua jo liiankin tutuilta ja mieli tekee kokeilla jotain uutta hiihtoreittiä, ei mikään ole parempi tiedonlähde kuin internet. Jo lähiseuduilta voi hyvinkin löytyä itselle ennestään tuntemattomia hiihtoreittejä. Tilanne hiihtomaastojen suhteen tuntuu elävän talvesta toiseen, joten ajankohtaisimmat suositukset kannattaa katsoa esimerkiksi hiihtoaiheisten keskustelufoorumeiden tuoreimmista julkaisuista.