Näin kilpailutat asuntolainat hiihtolenkin aikana

Hiihto on yksi suomalaisten suosituimmista harrastuksista, eikä syyttä! Sen lisäksi, että hiihto on mitä mainioin keino parantaa aerobista kuntoa, kuluttaa kaloreita ja parantaa sydämen ja verisuonten toimintaa, hiihto on myös loistava tapa nauttia luonnosta ja kauniista kotimaisista maisemista. Hiihto on lisäksi yksi harvoista lajeista, joita voivat harrastaa oikeastaan aivan kaikki ikää, painoa tai fyysistä kuntoa katsomatta.

Hiihtolenkki voi toimia myös keinona purkaa stressiä ja vapauttaa mieltä niistä arjen huolista, jotka vaivaavat meitä päivät pitkät. Erityisesti raha on yksi niistä huolenaiheista, joka aiheuttaa meille eniten stressiä. Huolena saattaa olla esimerkiksi uuden asuntolainan hakeminen. Mistä asuntolainaa kannattaa hakea? Entä mistä tietää, mistä pankista saada paras tarjous?

Asuntolaina on monelle elämän tärkein laina

Asuntolaina on lähes kaikille suomalaisille elämän suurin ja tärkein laina, sillä kyseisen lainan tapauksessa voimme puhua usein jopa useiden satojen tuhansien eurojen arvoisesta lainasta. Monet aloittavat säästämisen asuntolainan hakemista varten jo nuorena, sillä pankit edellyttävät asuntolainan saamiseksi jo olemassa olevia säästöjä tai reaalivakuuksia.

Koska kyseessä on lainasummaltaan merkittävä laina, on tärkeää, että jokainen meistä löytää aina mahdollisimman edullisen ja joustavan asuntolainan. Esimerkiksi yhden prosentin heitto asuntolainan korkokuluissa merkitsee automaattisesti useiden tuhansien eurojen edestä korkokuluja. Tämän takia on tärkeää, että asuntolainan hakemiseen varataan riittävästi aikaa ja että asuntolainatarjouksia vertaillaan huolellisesti keskenään.

Hiihtolenkin aikana tällaisia huolenaiheita saattaa olla jopa vaikeaa saada mielestä pois. Vaikka liikunnan tulisi olla keino purkaa stressiä ja rentouttaa, joskus rahahuolet ja erityisesti asuntolainan hakemisesta kertyvä stressi voi kasvaa niin suureksi, että ajatuksia on vaikeaa saada mielestä pois. Mutta entäpä jos edullisin asuntolaina voi löytyä hiihtolenkin aikana? Kuulostaa täysin mahdottomalta ajatukselta, mutta tämä voi itse asiassa onnistua jo aivan pian!

Kilpailuta asuntolainat hiihtolenkin aikana

Asuntolainan – kuten minkä tahansa muunkin lainan kilpailuttaminen on tärkeää – koska vain tällä tapaa pystyt selvittämään, mistä pankista saat kaikkein edullisimmalla korolla varustettua lainaa. Kilpailutus tapahtuu niin, että täytät lainahakemuksen verkossa ja vertailet asuntolainatarjouksia keskenään. Hiihtolenkin aikana tämä tuntuu kuitenkin olevan mahdotonta, miten kukaan voi keskittyä lainojen vertailuun samalla kun hiihtää?

Itse asiassa asuntolainojen kilpailutus hiihtolenkin aikana on täysin mahdollista, sillä lainojen vertailupalvelu Rahalaitos suorittaa vertailun puolestasi! Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin täyttää lainahakemus verkossa, pukea hiihtokamppeet päälle ja lähteä ladulle samaan aikaan, kun Rahalaitos kilpailuttaa ja vertailee asuntolainatarjoukset puolestasi.

Asuntolainojen vertailu tapahtuu niin, että Rahalaitos välittää lainahakemuksen kerralla kaikille yhteistyökumppaneilleen, jotka valmistelevat sinulle asuntolainatarjouksen, mikäli lainahakemuksessa annetut tiedot täyttävät asuntolainan saamiseksi asetetut ehdot. Kun lainatarjouksia kertyy useampi, Rahalaitos vertailee lainatarjouksia toisiinsa ja valitsee niiden joukosta parhaat vaihtoehdot. Asuntolainojen kilpailutuksen ansiosta voit kerryttää säästöä asuntolainan korkokuluissa lainasummasta riippuen jopa tuhansia euroja.

Asuntolainan kilpailuttaminen Rahalaitoksen sivuilla ei sido sinua ottamaan asuntolainaa. Sinun ei siis tarvitse hyväksyä yhtään lainatarjousta, jos niiden ehdot ja korkokulut eivät miellytä. Voit rauhallisin mielin kilpailuttaa sekä uuden asuntolainan että nykyisen asuntolainasi. Nykyisen asuntolainan kilpailutus tapahtuu niin, että mikäli löydät Rahalaitoksen sivuilta edullisemman asuntolainan, voit maksaa uudella lainalla vanhan lainan pois ja keskittyä näin lyhentämään edullisempaa asuntolainaa.