Hyvät kengät parantavat ryhtiä vapaa-ajalla

 

Hiihtoa harrastavan kannattaa miettiä asioita, jotka parantavat ryhtiä ja selän terveyttä liikunnan ohella. Yksi näistä asioista on hyvien jalkineiden merkitys. Korkokengät ovat huonossa maineessa oikeita vaihtoehtoja etsivien keskuudessa ilman hyvää syytä! Ne parantavat ryhtiä ja antavat selälle oikeanlaisen kaaren.

Kengissä kannattaa kiinnittää huomiota lestin leveyteen, sillä liian kapea tekee kävelystä hankalaa ja kipeää jo suhteellisen lyhyenkin matkan kulkemisen jälkeen. Myös koron leveyteen kannattaa kiinnittää huomiota.

Leena Sarvi suosittelee korkokenkiä suomalaisille

Muotialan ammattilainen ja entinen malli Leena Sarvi on sitä mieltä, että lyhytjalkaisten suomalaisten kannattaisi valita itselleen korkokengät. Ne vahvistavat pohkeita sekä saavat lyhyet jalat näyttämään pidemmiltä. Malli tulee kuitenkin valita oikein, sillä huonosti istuvat jalkineet saattavat rasittaa polvia.

Korkokengät vaativat käyttäjältään oikeaa asennetta ja tottumusta niiden käyttöön. Tottuneet kävelijät eivät edes huomaa niiden olevan jalassa. Jos joudut kantamaan raskaita kasseja, kannattaa valita vähän matalammat korot niinä päivinä.

Fitness-tähti sekä henkilökohtainen valmentaja Eevi Teittinen vinkkaa myös käyttämään korkokenkiä, jos ihminen haluaa parantaa ryhtiään. Hänestä naiset alkavat kävellä paremmin ja selkä suorana, kun he saavat korkokengät alleen. Hänen mielestään niitä voi käyttää huoletta kotona, jos ei jostain syystä halua kulkea niiden kanssa kadulla.

Hyviä korkokenkien ostopaikkoja

Jos korkokengät ovat sinulle uusi tuttavuus ja olet epävarma, millaiset olisivat oikeanlaiset juuri sinun vartalollesi, kannattaa tässäkin asiassa kääntyä ammattilaisten puoleen. Kannattaa mennä kenkämyymälään, jossa on ammattitaitoista henkilökuntaa. Kokeiltuasi erilaisia kenkiä, lestejä ja korkoja alkaa sinulle ehkä löytyä omat suosikkisi. Internet on pullollaan nettikauppoja, joita kannattaa ehdottomasti etsiä myös vähentämään shoppailun kustannuksia. Esimerkiksi Footway.fi -sivustolla aloitat syöttämällä kenttään oman kengännumerosi, jonka jälkeen sinulle tulee valittavaksi erilaisia korkokenkiä.

Kirpputoreilta saatat löytää hyviä ja vähän käytettyjä kenkiä, mutta katso huolella niiden kunto. On tärkeää kiinnittää huomiota, ettei korkoa ole jo astuttu pilalle tai jalkasi eivät vajoa sisään. Pidä mielessäsi pelkän hinnan sijaan, millainen lesti ja korko sinulle sopii. Jos kaunottaret eivät sovi sinulle, on pienikin summa hukkaan heitettyä rahaa.

Voivatko pitkät naiset käyttää korkokenkiä?

Makuja on monia, mutta netissä on käyty pitkiäkin keskustelua pitkien naisten oikeudesta käyttää korkokenkiä. Osa pitkistä naisista omaa niin suuren jalan, että siihen on vaikea löytää kaunista vaihtoehtoa. Osa ei halua olla senttiäkään pidempiä kuin he luonnostaan jo ovat, sillä se voi kiinnittää liikaa huomiota.

Toiset pitkät kaunottaret kertovat oikein mielellään käyttävänsä korkokenkiä ja korostavansa omaa erityisyyttään. Kommentteja saattaa kuitenkin ympäristöstä kuulla. Itsevarmat, pitkät naiset kertovat harvoin kuulevansa mitään negatiivista. Kai sama periaate pätee joka asiaan, joten vanha sanankasku pitää paikkansa: Mitä epävarmempi olet, sitä enemmän ihmiset tuovat omaa negatiivisuuttaan tietoosi.