Kunnon tuoli penkkiurheilijalle

 

Oletko penkkiurheilijana koskaan miettinyt, löytyykö kotoasi kunnon huonekalut urheiluharrastustasi varten? Vaihtoehtoja löytyy monenlaisia. Jos sinulla on ongelmia esim. selän kanssa tai vaimosi valittaa tuolin ulkonäöstä, voi olla aika katsoa vaihtoehtoja.

Klassikkovaihtoehtoja sohvalle

Markkinoille on tullut esim. Armi Aktiivituoli, joka auttaa siinä istuvaa ylös tuolista. Tuolin istuin kallistuu, kun taas käsinojat auttavat ylös pääsemisessä, joten se on loistava myös heikkovoimaiselle. Istuin on tyylikäs useine kuoseineen, mutta siitä saa myös laiskanlinnan.

Erittäin tyylikäs, ergonominen ja hieno vaihtoehto on myös Eero Aarnion Pallotuoli vuodelta 1963. Tyylikkyyttä hehkuu myös materiaali, joka on tehty lasikuidusta. Se on erittäin ergonominen istumisen kannalta, mutta se on lisäksi hieno sisustuselementti.

Jos Pallotuoli on sinulle liian tuttu juttu, hieno vaihtoehto sille on Aarnion Kuplatuoli. Se muistuttaa muodoltaan Pallotuolia, mutta se on läpinäkyvä ja roikkuu ilmasta ketjun varassa. Sisäosaan pääsee valoa ulkopuolelta, kun taas Pallotuoli on umpinainen ja tarvitsee erikseen valaisimen, jos siinä suunnittelee lukevansa. Tuoli on tehty puhalletusta akryylista.

Aarnion työt ovat olleet niin upeita, että niistä ovat olleet kiinnostuneet valitettavasti myös kopioijat. MTV3:n jutussa kuuluisa suunnittelija kertoi paheksuvansa kopioita, jotka varastavat häneltä, valmistajalta sekä verottajalta ja muilta yhteistyökumppaneilta.

Jos Aarnion pallotuolit kuulostavat liian erikoiselta, on hän piirtänyt keinutuolejakin. Keinutuolit tulivat muutama vuosi sitten takaisin muotiin. Vuonna 2003 Aarnion suunnittelema luomus oli valmis tuotantoon välittömästi. Se on myös ulkonäöltä näyttävä, sillä Aarnion Keinu on tehty mustasta nahasta ja kromatusta rungosta. Käytännössä se on moderni versio isomummun puisesta keinutuolista. Tuoli on erittäin tyylikäs, ja siinä on erittäin hyvä istua. Mikä sen ihanampaa kuin katsoa hiihtoa kunnon tuella!

Helsingin Olympiastadionin vanhoille penkeille uusi elämä

Monille penkkiurheilijoille tutuiksi tulleet istuimet saivat vuonna 2015 uuden elämän, kun ihmisille annettiin lupa tulla sahaamaan ja hakemaan stadionin vanhat penkit. 10 000 ihmistä saapui paikalle ja otti tilaisuudesta vaarin. Kaupaksi meni kaiken kaikkiaan 5850 kappaletta! Pisimmältä matkalta tulleet tulivat ulkomailta asti sekä ympäri Suomea.

Stadionille sai tuolloin tulla 18-56 euron lipulla. Tapahtumajärjestäjä teki myös yhteistyötä suomalaisen huonekaluvalmistajan kanssa, sillä se teki huonekaluja näistä kuuluisista vanhoista puuistuimista.

Tavallisempia vaihtoehtoja penkkiurheilijalle

Jos kuitenkin Aarnion tuolit ovat kukkarollesi liikaa tai et päässyt Olympiastadionille hakemaan omaa uutta katsomoasi, nettikaupat tarjoavat onneksi erilaisia vaihtoehtoja. Huonekalut voikin tilata kätevästi kotisohvalta käsin. Netistä voi löytää monenlaisia vaihtoehtoja laajasta valikoimasta. Tarjolla on mm. divaaneita, sohvadivaaneita sekä vuode- ja kulmasohvia. Lisäksi voi löytää jopa moduuli- ja elokuvasohvia.

Internetin kattavasta valikoimasta luulisi löytyvän vaativammallekin ostajalle sopiva vaihtoehto!